W dniach 7-8 czerwca 2018 r. pracownicy i członkowie Centrum Ceraneum (prof. dr hab. Maciej Kokoszko, dr hab. prof. UŁ Sławomir Bralewski, dr Magdalena Koźluk, dr Zofia Rzeźnicka, dr Krzysztof Jagusiak, dr Jolanta Dybała) wzięli udział w międzynarodowej konferencji naukowej Fourth International Convention on Food History and Food Studies zorganizowanej w Tours (Université François-Rabelais) przez Institut Européen d’Histoire et des Cultures de l’Alimentation (IEHCA). Centrum Ceraneum patronowało czterem sesjom, które odbyły się w ramach sympozjum:

  • In quest of dietary patterns. Multidisciplinary approaches to archaeological evidence;
  • Dietary patterns and alimentary instructions from antiquity to the early modern period;
  • Dietary patterns versus Christian religious rules;
  • Medical sources of antiquity and Byzantium. A cornucopia of applications.

Zapraszamy do zapoznania się z galerią zdjęć z wydarzenia!


Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.